Hilltop Residence Integrates With The Environment


posted
Categories: Homes / Dwellings

"The filigree-timber-skin language so often deployed by this practice here sits in contrast to and in dynamic tension with the sturdy South-Australian-Outback language of the large house already on the site. Two pavilion-like buildings were commissioned by the client. The pool pavilion is a delight: built for sociability, its proportions are elegant, and despite its tough materials it feels supremely refined. The second pavilion, which serves as both garaging and as an office whose windows seem to launch the occupant out into the world, is brought alive by a central courtyard in which grows a solitary tree, reaching to the sky through a cut in the roof."

This sprawling residential complex in New Zealand, clad in stone and filigree-timber skin, comprises two pavilions positioned around a courtyard. Herbst Architects extended the existing house by adding two pavilions and transformed the house into a beautiful compound with a swimming pool, tennis court and utilitarian spaces such as a garage, storage room and office space.

The aim of the project was to create a dynamic relationship between the old structure, clad in stone and topped with a hipped corrugated iron roof, and the new addition. By contrasting the form and materials of the existing house and the new flat-roofed pavilions, the architects introduced a tension that enters into a dialogue with the natural surroundings.

  Page Turn